Sophia ZKM zelfonderzoek en coaching

Ben je vastgelopen en wil je nieuwe keuzes maken? Dan kan een zelfonderzoek volgens de ZKM methode je snel helpen om nieuwe wegen in te slaan.

Balans in je werk

Soms heb je het gevoel dat je geleefd wordt in plaats van dat je zelf het heft in handen hebt. ZKM helpt je om prioriteiten te stellen en je grenzen te bewaken. In een zelfonderzoek krijg je heel helder voor jezelf wat belangrijk voor je is. Daardoor wordt het veel makkelijker om je grenzen te bewaken.

Frisse kijk op oude patronen

Door gewoonte slijten patronen in en heb je soms het gevoel dat je niet meer anders kan. In een zelfonderzoek kijk je gestructureerd naar je eigen levensverhaal en ontdek je dat je zoveel meer kanten hebt dan nu aan bod komen. Doordat dit helder wordt, kun je bewust sturen om andere kanten van jezelf naar voren te halen en te ontwikkelen.

40+ 50+ 60+

Vroeger dacht je misschien dat het leven makkelijker zou worden naarmate je ouder wordt. In de praktijk blijkt dat vaak niet meer zo te zijn. Thuiswonende pubers en adolescenten, de zorg voor ouders, het vinden van nieuw werk of het behouden van bestaand werk, een samengesteld gezin, en het feit dat je toch een dagje ouder wordt. Soms heb je het gevoel dat je jezelf opnieuw moet uitvinden. Of je vraagt je af of je dit nog tot je pensioen kunt volhouden, of wilt volhouden. Een zelfonderzoek helpt je om nieuwe wegen in te slaan. Om andere keuzes te maken. Om grenzen te stellen.

Keuzes maken

Keuzes maken is vaak het moeilijkste wat er is. In een zelfonderzoek krijg je een inkijk in de gevoelens die bepaalde keuzes bij je oproepen. Daardoor krijg je helder wat bepaalde keuzes je opleveren en wat ze je kosten. Door je hier bewust van te worden treedt vaak al een veranderingsproces in. Zo kun je beter beslissen.

Voordelen van zelfonderzoek

  • ZKM geeft je snel helderheid
  • Geeft je zelf het heft in handen
  • Kortdurend (4 – 7 uur in 2 of 3 sessies)
  • Inzicht in eigen gedrag
  • Begeleiding helpt je om de veranderingen in praktijk te brengen